• Намали размера на текста
  • Нормален размер
  • Увеличи размера на текста

Софтуерът, издаден от Kodak под името System Kodak® InSite™ Prepress Portal, е проектиран, за да подобри екипната работа между издателите и печатниците. Чрез него издателите имат възможност да проследеяват работата по даден проект, промените, които той претърпява, както и да одобряват или не файлове и части от тях. Една от най- интересните функции на Insite е възможността за калкулиране на цена от издателя въз основа на формули, цени и индивидуални отстъпки заложени от печатницата.

1. Достъп

Достъпът до работа със софтуера се осъществява посредством парола и потребителско име, получени по e-mail. Потребителското име и паролата позволяват на клиента достъп до уникален профил, съдържащ файлове от настоящата поръчка и архив на предишни задания, осъществени чрез системата Insite.
Достъпът се осъществява на адрес http://insite.poligrafcombinat.bg или чрез линк от страницата, на която се намирате в момента.
линк към видео

2. Преглед на файлове

Софтуерът позволява 2 начина за преглед на файловете от Вашата поръчка.

  • Бърз преглед- файлът е представен като книга и чрез прелистване може да проверите разположението на страниците, подредбата или други детайли от Вашето издание.
  • Подробен преглед- файлът е представен с повече подробности и възможност за проверка на множество детайли. Сред тях са линиии на обрязване или bleed (ако са зададени от дизайнера при подготовка на файла), преглед на цветовете, линии на безопасност и други.

Не забравяйте, че всички файлове които виждате са преминали електронен монтаж и RIP, възможно е това да окаже ефект върху цветовете, текста или други елемнти от изданието.

3. Одобрение

Функционалността позволява две възможности за одобрение на вече монтираните файлове. Страниците могат да бъдат одобрявани поединично или едновременно маркирани и одбрени групово. Може да оставите коментари за всяка страница, ако е необходимо, или да посочите кои страници имат проблем и нужда от промяна.
Одобрението би могло да се прави от няколко отделни човека - например редактор, технически редактор, дизайнер.
Информация за всички промени, коментари и маркировки оставени от вас във софтуера, се изпраща автоматично чрез имейл до нашите специалисти от отдел Предпечат. Не е необходимо да се обаждате по телефона или да идвате за допълнителни уточнения на място.

4. Цени

Системата позволява бързо калкулиране на цени по запитванията на клиентите. Всяко запитване се калкулира от специалист от комбината и след одобрение се изпраща по e-mail до изпратилия заявката. Ако сте подали запитване чрез онлайн формуляра или на calc@poligrafcombinat.bg, наш служител ще го остойности и ще Ви го изпрати.

5. Изход

Винаги излизайте от софтуера с натискане на LOGOUT бутона.

Видеото горе представя нагледно етапите по одобрение на вече монтираните файлове.

Запитване за цена

Моята книга "Властта на хората - новия маркетинг" беше публикувана на английски. Специални благодарности на преводаческа агенция "Софита", Socialble!, Диана Бойчева и полиграфически комбинат "Димитър Благоев"!

Авторът във...

Пламен Русев
e-Academy